Competentiepas

Voor al je werknemers moet je een competentiepas bijhouden, met daarop alle professionele opleidingen die gevolgd werden. Daarvan dien je jaarlijks een kopie te bezorgen aan de betreffende medewerkers. Je kan gratis gebruikmaken van ons ‘Model van Competentiepas’.

Lees meer

Opleidingen werkplekbegeleiding en mentorschap

Begeleid nieuwe arbeiders en help ze te integreren door bestaande medewerkers hun vakmanschap en ervaring met hen te laten delen. Deze opleiding werkplekbegeleid(st)er kan worden aangevuld met een opleiding tot mentor, voor de begeleiding van leerlingen in alternerende opleiding.

Lees meer

Syndicale vorming

Voor arbeiders die deelnemen aan vormingscursussen van de vakbonden kun je als werkgever in de sector transport en logistiek een financiële tussenkomst in de loonkosten aanvragen.

Lees meer

Kostreductie voor opleidingen van de VDAB

Volgt je arbeider een opleiding via de VDAB, dan kan je als werkgever een korting van 50% krijgen op de opleidingskost.

Lees meer

Gratis opleiding Nederlands op de werkvloer

Wil jij je arbeiders (en de collega’s die vaak met hen in contact komen) de opleiding 'Nederlands op de werkvloer' volledig gratis laten volgen? Bezorg ons dan zeker tijdig jouw aanvraagformulier.

Lees meer

Tussenkomst rijbewijzen

Werkgevers uit de sector transport en logistiek kunnen een financiële tussenkomst ontvangen voor de onkosten van de wettelijk verplichte basisopleiding bij een rijschool voor het rijbewijs C en/of CE, voor de wettelijke examens en/of voor de basiskwalificatie vakbekwaamheid groep C. De werkgever kan deze financiële tussenkomst aanvragen voor zowel arbeiders die al in dienst zijn als voor arbeiders die pas in dienst treden na het behalen van hun rijbewijs C, CE en/of de basiskwalificatie vakbekwaamheid C.

Lees meer

Kostreductie voor code 95-module met rijpraktijk

Chauffeurs moeten vanaf hun tweede cyclus een verplichte nascholing voor de vakbekwaamheid volgen. Dankzij de inbreng van sectorale middelen wordt de kostprijs van deze opleidingsmodules gehalveerd. De resterende kost kan je bovendien inbrengen bij de KMO-portefeuille.

Lees meer

ADR-opleidingen

Voor arbeiders die voor hun job over een ADR-attest moeten beschikken en die voldoen aan de voorwaarden, voorziet het SFTL een tussenkomst voor de ADR-opleidingen. Bekijk voor de voorwaarden en de maximale forfaitaire bedragen per opleidingsmodule.

Lees meer

Contacteer ons

Contact

Heb je een vraag?

FAQ