1. Opleiding werkplekbegeleiding en mentor
  2. Opleidingsprogramma's

1. Opleiding Werkplekbegeleiding en Mentor

Het SFTL organiseert regelmatig een tweedaagse opleiding Werkplekbegeleid(st)er voor vrachtwagenchauffeurs en een driedaagse Mentoropleiding voor Logistieke Medewerk(st)ers.

Deze opleiding is bedoeld voor arbeiders die binnen hun bedrijf instaan voor het verwelkomen en inwerken van nieuwe medewerkers, soms in het kader van een alternerende opleiding binnen onderwijs. Dit vraagt niet alleen om vakkennis en werkervaring, maar ook moet je beschikken over een aantal begeleidingsvaardigheden.

Tijdens de opleiding wordt er gewerkt aan het verhogen van deze vaardigheden. De opleiding is erg praktijkgericht en interactief. Theorie komt alleen aan bod als het echt noodzakelijk is. Als deelnemer verwerf je de nodige inzichten, technieken en vaardigheden. Je leert niet alleen hoe je een vertrouwensband met je nieuwe collega's kan opbouwen, maar ook hoe je duidelijke instructies geeft, objectief evalueert en eerlijke feedback geeft.

Arbeiders die werken bij een bedrijf uit de sector transport en logistiek mogen deze opleiding gratis volgen.

 

Wanneer

Waar

Voor wie

Zaterdagen 1 en 8 juni 2024

Heusden-Zolder

Vrachtwagenchauffeurs

Zaterdagen 12 en 19 oktober 2024

Herentals

Vrachtwagenchauffeurs

Vrijdagen 8, 15 en 22 november 2024

Heverlee

Logistieke medewerkers

 

Interesse? Vraag dan aan je werkgever om je tijdig in te schrijven.

 

2. Opleidingsprogramma's

Naast het uitwerken van de opleiding voor werkplekbegeleid(st)ers/mentoren heeft het SFTL ook opleidingsprogramma's ontwikkeld die gebruikt kunnen worden als checklists bij het inwerken van nieuwe medewerkers. Deze instrumenten kunnen aangepast worden naargelang wat er binnen het bedrijf van toepassing is, en afhankelijk van de competenties waarover de nieuwe medewerker reeds beschikt.

De opleidingsprogramma's:

Logistieke functies

Transportniches