Vrachtwagenchauffeurs zijn de helden van de weg die dagelijks hun lading veilig naar de eindbestemming brengen. Maar wist je dat de wegcode voor hen complexer is dan voor andere weggebruikers? Daarom lanceert de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) een nieuwe editie van de Truckersquiz. Met deze quiz kunnen vrachtwagenchauffeurs op een speelse manier hun verkeerskennis testen en mooie prijzen winnen. Het initiatief is een samenwerking tussen de VSV, het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid en het Waalse verkeersveiligheidsagentschap AWSR, met de steun van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL) en TVM Belgium.

De Truckersquiz spelen is gratis en bevat tien meerkeuzevragen over verkeersregels en -borden. Je kan zo vaak meespelen als je wil en krijgt daarbij telkens een andere reeks vragen te zien.

De quiz blijft online speelbaar, enkel in de maand, van 3 juni tot 3 juli, zijn er mooie prijzen te winnen. Spelen voor de eer, kennis en opleiding kan dus altijd!

 

Deelnemen kan hier.