Logistieke medewerkers met name heftruckchauffeurs en reachtruckchauffeurs kunnen bij de VDAB een Ervaringsbewijs behalen. Het is een officieel document van de Vlaamse overheid dat als bewijs van stielkennis geldt.

Naast werknemers kunnen ook werkzoekenden en zelfstandigen een aanvraag indienen bij de VDAB. Werknemers en zelfstandigen uit alle sectoren zijn welkom. Kortom, iedereen die een beroep al doende heeft aangeleerd en geen diploma kan voorleggen, kan een bewijs van stielkennis behalen. Hoe bewijs je dat je stielkennis hebt? Je toont aan dat je daarover beschikt via een verkennend gesprek gevolgd door een theorie- en praktijkproef bij een testcentrum van de VDAB.

Een Ervaringsbewijs biedt een meerwaarde, wat ook door de sector transport en logistiek wordt erkend. De positie van werknemers en werkzoekenden op de arbeidsmarkt wordt versterkt, want zij kunnen hun stielkennis zwart op wit bewijzen. Het is een officiƫle erkenning van hun ervaring. Werkgevers kunnen door het Ervaringsbewijs iemands stielkennis veel makkelijker inschatten. Uitgebreide tests zijn niet langer nodig om te weten wat iemand waard is.

Alle info over het Ervaringsbewijs, de procedure en de voorwaarden kan je nalezen op:

https://www.vdab.be/ervaringsbewijs